Hartslag & Power meters

Trainers raden altijd aan om met een hartslagmeter te sporten. Waarom? Je voelt niet altijd hoe goed of hoe slecht het gaat en een analyse achteraf met bv vergelijken van diverse trainingen is waardevol om je prestaties te verbeteren. Meten=weten! Zien dat je progressie maakt is goed voor de motivatie. 

Powermetingen: Dit is DE manier van meten de laatste tijd. Waarom rijden we niet allemaal met powermeters op onze fietsen? Omdat het relatief duur is! Hartslag zou je met een sensor gekoppeld aan je telefoon al voor € 50 kunnen kopen. Powermeters beginnen bij € 500. De meters zijn in ontwikkeling en de prijzen worden dus al lager. Wie weet hoe lang het duurt voor het in de fietsen is ingebouwd!

Bij trainingsmaatje kan je de meeste hartslagmeters van Polar en enkele fietscomputers van Garmin en Wahoo bekijken en advies krijgen over welke het beste bij jou past. Ook het rijden met powermeters kan getoond worden en ervaringen gedeeld worden betreffende de diverse soorten powermeters (Polar en Stages) en het rijden ermee.