Ik doe mijn rondje wel ...

Geschreven door Heleen van de Ven

Zelf ben ik niet zo'n geweldige fietser en zit ik ook niet zo vaak op de racefiets. Het is dan ook niet zo gek dat ik me niet comfortabel voel bij het rijden in een groep. Paul, mijn man en business partner, geeft trainingen aan groepen. Ik zie de vooruitgang die mensen maken en het gemak waarmee ze bochten in gaan en in de groep rijden. Stiekem komt er toch wat techniek bij kijken bij het fietsen, ook al denken we dat we allemaal kunnen fietsen omdat ons dat als kind is aangeleerd. 

Trainen op een wielerbaan, trainen met groepen, core stability oefeningen en oefeningen op de fiets maken je een betere fietser. Je wordt behendiger, zit meer ontspannen op de fiets en naast het feit dat je prestaties verbeteren in bv wedstrijden of toertochten, je wordt ook een betere verkeersdeelnemer!

 

Kan je jezelf dit allemaal aanleren door te oefenen? Ja vast, maar alleen kan je niet wennen aan bochten met elkaar en het is de vraag of je jezelf kunt pushen om net dat te doen wat je moet doen. Zoek trainingsmaatjes op en maak trainingen leuk door wat spelletjes te doen! Behendigheid en lol is een mooie combinatie voor trainen!

Groeten van de "ik doe mijn eenvoudige rondje wel gewoon als de zon schijnt"- fietser

Heleen